Bayilik Veren Marketler 2020

Türkiye’de en büyük sektörlerden olan marketler, her geçen gün daha da büyümektedir. Bu sektöre olan talebin de artmasıyla bu alanda hizmet veren marketlerin sayısı artmakta ve bu marketler daha hızlı büyümek ve daha fazla müşteriye ulaşmak için bayilikler vermektedir. Bayilik veren marketler girişimcilerin ilgisini çekmekte ve girişimciler bu marketlerin bayilik şartları hakkında bilgiler edinmektedir. Bu şartlara göre girişimciler bu marketlere bayilik için başvuruda bulunmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren çok sayıda market bulunmakta olup bunların bir kısmı kendi şehirlerinde, bir kısmı bölgesel, bir kısmı da tüm Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Bu marketlerden bölgesel ve tüm ülkede faaliyet gösterenler bayilikler vermektedir.

Bayilik Veren Marketler ve İstenen Ortak Şartlar

Bayilik veren marketler, girişimcilerden farklı şartları yerine getirmelerini istemektedir. Öncelikle bu marketlerden bazıları bayilik için ciddi rakamları talep etmekte, bu rakamın ödenmesi ile de farklı şartların sağlanmasını istemektedir. Marketler tarafından istenen şartlar farklılık gösterse de bu şartların bir kısmı ortak olarak tüm marketler tarafından istenmektedir. Marketler tarafından istenen şartların başında marketin açılacağı yerin büyüklüğü ve konumu gelmektedir. Marketler bayilik vermeden önce bayinin açılacağı yerin konumunu istemekte ve bu yerin işlek cadde üzerinde olmasını talep etmektedir. Ayrıca bu yerin uygun büyüklükte olması da marketler tarafından istenen diğer bir şarttır. Fakat buradaki uygun büyüklük kavramı marketler arasında farklılık gösterebilmektedir.

Marketin kurulacağı yerle ilgili olan bir başka husus ise buranın etrafında bulunan diğer marketlerin sayısıdır. Bu sayının aşırı olmaması ve rekabet edilebilir seviyede olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan yerin en az 2 yıllığına kiralandığını gösteren kontratın bir örneği de marketler tarafından istenmektedir. Bayilik veren marketler, girişimcilerden ayrıca iş deneyimi istemektedir. Bu sektörde en az 2-3 yıllık bir deneyime sahip olunması gerekmektedir. Daha önce bu işi yapmamış girişimcilere genellikle bayilik verilmemektedir. Bunların dışında son olarak sermaye gücünün yeterli olduğunu gösteren banka hesaplarına ait raporların örnekleri istenmektedir. Yeterli sermaye gücüne sahip olunmaması durumunda bayilik alınabilmesi söz konusu değildir.

Bayilik Veren Marketler Listesi

Bayilik veren marketler tarafından istenen şartlar genel olarak bu şekildedir. Fakat bunların dışında da ek şartlar istenebilmektedir. Ülkemizde market bayiliği verenler genel olarak şunlardır:

Bim Market Bayilik Şartları

BİM; hemen her ilde olan ve Türkiye genelinde hizmet veren BİM, yoğun müşteri potansiyeli ile dikkat çekmektedir. Fakat BİM bayilik vermemektedir. İnsanların en fazla merak ettikleri marketlerden birisi olan BİM, bayilerini kendi bünyesi içerisinde açmaktadır.

A101 Bayilik Şartları

A101; 7 binden fazla market sayısı ile tüm Türkiye’de hizmet veren marketlerden bir tanesidir. İlçelerde bile birden fazla markete sahip olan A101 çok hızlı büyüyen bir market olarak dikkat çekmektedir. Girişimcilerin bayilik şartlarını merak ettiği marketlerin başında gelen A101, bayilik vermemektedir. Girişimcilerin şartları çok iyi olsa bile bayilik vermemekte ve bu konunun ileride de değişmeyeceği belirtilmektedir.

UCZ Market Bayilik

UCZ; hızla büyüyen marketlerden bir tanesi olarak dikkat çekmektedir. UCZ, Yıldız Holdinge bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve kısa süre önce kurulmasına rağmen ülke çapında binden fazla marketi bulunmaktadır. 2018 – Bayilik veren marketler arasında olan UCZ, girişimcilerin yoğun ilgisini çekmektedir. UCZ market, bayilik için bazı şartlar istemektedir. Öncelikle bayinin açılacağı yerin en az 70 m2 ve işlek bir cadde üzerinde olması gerekmektedir. Ayrıca bu yerin dış cephesinin uzunluğunun en az 3 metre olması ve kot farkının bulunmaması gerekmektedir. Market açılacak yerin dışında farklı olarak da en az 15 m2 olan bir depolama alanı istenmektedir. Etraftaki market sayısının da kabul edilebilir bir seviyede olması şartıyla Türkiye’nin her yerine bayilik vermektedir.

Şok Bayilik Şartları

ŞOK; son yıllarda hızla büyüyen bir market olarak dikkat çekmektedir. Son yıllarda yapmış olduğu atılım ile market sayısı 5 bini geçmiştir. 2018 – Bayilik veren marketler arasında bulunan ŞOK, ülkenin her yerine değil bazı bölgelerine bayilik verilmektedir. Bunun nedeni olarak da bazı bölgelerde yeteri kadar marketin olduğu belirtilmektedir. Buradan alınacak bayilikte, ŞOK girişimcilere marketin kurulum ve yerleştirilmesi ile ilgili destek vermektedir. Bayilik için firma ile telefonda görüşülebileceği gibi İstanbul Üsküdar’da bulunan merkezine de gidilebilir.

Ekomini Bayilik Şartları

Ekomini; farklı bir konseptle müşterilerine hizmet vermektedir. Ekomini, ülkemizdeki birçok yere bayilikler vermektedir. Bayilik için şartları diğer marketlerle oldukça benzerdir. Bayilik veren marketler arasında bulunan Ekomini faklı olarak girişimcilere anahtar teslim market teslim etmektedir. Ayrıca girişimcilerden marketi haftanın 7 günü belli saatlere kadar açık tutmalarını da istemektedir. Marketin internet sitesinden gerekli olan diğer şartlar öğrenilebilmektedir.

Seç Market

Seç Market; 30’dan fazla ilde toplam 360 şube ile müşterilerine hizmet vermektedir. Bayilik veren marketler arasında bulunan Seç Market, bayilik için en az 200 m2 alana sahip bir yer istemektedir. Bayilik için düşünülen yerin yakınındaki diğer marketlerin bilgisi de istenmekte olup bu durum dikkate alınarak bayilik için karar verilmektedir. Seç Market, bayilik için girişimcilerden isim hakkı ya da bayilik için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Ayrıca Seç Market bayiliği onaylanan girişimcilere eğitimler verilmekte ve böylece market daha iyi bir şekilde işletilebilmektedir.

Diğer Bayilikler ;

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ticaret bölümü mezunuyum. Alanım ile ilgili bilgi verici içerikler paylaşmaktayım. Sormak istediğiniz soruları yorum bölümünde sorabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yanıtlayacağım.

Related Posts

İsviçre İş İlanları İş İmkanları Türk İşçi Alımı 2019

İsviçre İş İlanları İş İmkanları Türk İşçi Alımı

İsviçre iş ilanları incelenerek bu ülkenin birçok farklı şehrinde iş bulabilir ve çalışabilirsiniz. Sitemizde İsviçre de iş veren birçok firma ve bu firmaların ilanları konu altında yer…

kredi kartı yapılandırması

Kredi Yapılandırma Yapmak Kredi Notunu Düşürür mü?

Kredi kartı yapılandırması hakkında çıkan haberler beraberinde birçok sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Bugün sizlere merak ettiğiniz sorulardan olan Kredi kartı yapılandırma sicili etkiler mi? Sorusunun cevabını…

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Faiz Oranları

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Dilekçesi Örneği

Kredi kartı borçlarınızın her geçen gün giderek artması beraberinde ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de yapacağınız hamleler ile kredi kartı borçlarınızdan uzun süreli bir…

Cinsel çapalama nedir?

Esma Ezmeci tarafından anlatılan cinsel çapalama oldukça dikkat çekmekte. Birçok kişi arama motorlarında cinsel çapalama nedir sorusunu araştırıyor. İşte detaylar… Cinsel çapalama nedir? Çapalama, duyuları harekete geçirme…

Johnny Sins neden öldü?

Birçok kişi tarafından tanınan yetişkin içerikli film sektöründe yer alan tanınmış oyuncunun ölüp ölmediği merak konusu olmuş durumda. Birçok kişi arama motorlarında johnny sins neden öldü sorusunu…

En İyi Tefeci Bul Tefeci Arıyorum Adresleri Telefonları 2019

En İyi Tefeci Bul Tefeci Arıyorum Adresleri Telefonları

Bu yazımız da sizlere güncel tefeci hakkında bilgiler sunacağız. Günümüz de bankalar ve finans şirketlerinden kırmızı çizgi yediği için kredi alamayan kişi ve firmalar soluğu tefecilere başvurarak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir