Çiçekçi dükkanı açmak istiyorum, çiçekçi dükkanı açmak için gerekli belgeler ve maliyeti nedir? İçinizdeki girişimci ruhu sizi kendi işinizi kurmaya yönlendiriyorsa ve hayallerinizde olan bir iş fikri de çiçekçi dükkanı açma planı ise öncelikle bir fizibilite yapmalısınız. Son dönemde çiçekçilerin iş potansiyeli yüksek bir biçimde olurken en önemli hediyeler arasında çiçeklerin yer alması da önem kazanıyor. Çiçekçi dükkanı nasıl açılır? Açmak için gerekli belgeler ve maliyeti hakkında tüm sorularınızı yanıtlayacağız.
Çiçekçi Dükkanı Açmak İçin Neler Gerekli?
Çiçekçi dükkanı açmayı planlıyorsanız ilk olarak sektör tecrübeniz olmalıdır. Bu tecrübeye sahip değilseniz de bu sektörde daha evvel çalışmış bir ya da birkaç personel istihdam ederek yola çıkmalısınız.
İş planı yaparak çiçekçi dükkanı açarken ikinci bir adıma daha geçmiş olursunuz ki bu planda işin niteliği, dükkanın lokasyonu, sermaye miktarı, istihdamı sağlama ve pazar araştırması mutlaka değerlendirilmelidir. İstihdam konusundaki önem her aşamada size artı veya eksi olarak geri dönecektir. Çünkü çiçekçilik sektöründe başarılı olan firmaların kalifiye ve çalışkan ekipleri ile büyüme sağladıkları bilinmektedir. Her çiçekçide aşağı yukarı aynı çiçekler satılırken tek fark ekibin başarısı ve yaratıcılığıdır. Çalışkan, güler yüzlü ve işini seven elemanlardan oluşan bir ekip sizi her zaman başarıya götürecektir. Satışa sunulan çiçeklerin aranjmanından çeşitlendirilmesine kadar her detay size olumlu şekilde dönmesi bu açıdan önemlidir.
Dükkan Konumu
Çiçekçi dükkanı için bir mekân ararken ilk etapta yüksek kiralı yerler sizi zorlayabilir ve risk yaratabilir. Eğer gerekli alt yapıyı kurarsanız müşteri kitleniz size telefon veya diğer online yollar ile ulaşacaktır. Bu nedenle kirası daha makul ama ana yollara yakın bir lokasyonda ki dükkân seçimi uygun olacaktır.
Çiçekçi Dükkanı İsim Seçimi
Akılda Kalan Bir İsim Seçimi: Çiçekçilerdeki butik isimleri genelde şık ve akılda kalıcı bir isim olmalıdır. Herkesin hemen hatırlayabileceği ve konsepte uygun bir dükkan ismi seçilmelidir. Popüler lokasyonlardaki çiçekçi dükkanı isimleri feyz alınabilir.
Ürün Temini: Çiçekçi dükkanı içerisinde sergileyeceğiniz ve satacağınız her türlü çiçek, bitki ve diğer ürünlerin genellikle her çiçekçide olanlardan oluştuğu aşikardır. Ancak İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi illerden temin edeceğiniz taze ve yapay çiçeklerin yanı sıra çeşitli biblolar, çeşitli hediyelik eşyalar ve aranjman aksesuarları da kolaylıkla satın alınabilir.
Reklam Nasıl Yapılır?
Çiçekçi dükkanı açtığınızda kurumsal ve bireysel müşterilerinizin sizi tanıması için öncelikle sosyal medya reklamları ve paylaşımları, yerel tv ve gazete reklamları, web sitesi, broşür dağıtımı, billboard kiralaması gibi küçük bütçeyle reklamlar yaparak gelecek etkiyi beklemelisiniz. Ayrıca çeşitli firmalara ve kurumlara küçük küçük hediye çiçekler göndererek çiçeklerin üzerine firmanızın adı ve iletişim numarasını yazarak reklamınızı yapabilirsiniz. İlk etapta bulunduğunuz şehir ve lokasyona göre 25-30 veya 100 hediye çiçek gönderimi yaparken öte yandan pek çok önemli çiçekçi firmasının her ay farklı kurumlara ve büyük iş merkezlerine hediye masaüstü çiçekler gönderdiğini de kendinize baz alarak fikir edinebilirsiniz.
Çiçekçi Dükkanı İçin Ne Kadar Sermaye Gereklidir?
Bir çiçekçi dükkanı açma maliyeti minimum 40 bin liralık sermaye ile olacağı hesaplanırken marka değeri yüksek bir çiçekçi dükkanı için ise en az 200 bin liralık sermaye ve 50 bin liralık mal depolaması gereklidir.
Esasen çiçek zorunlu ihtiyaçlardan değildir. Bu nedenle çiçek satışlarında kar marjı çok daha yüksektir. 10 liradan satılan bir gülde dahi kar marjı yüzde 70’tir. Farklı çiçeklerde de farklı kar marjları söz konusu olurken sürekli farklı çiçek çeşitlerinin de mağazaya kazandırılması ilgi çekmek ve müşteriye satmak için avantajlıdır. Bu içeriğimizde çiçekçi dükkanı açmak istiyorum, maliyeti nedir, ne gerekli tüm detayları sizinle paylaştık eğer aklınızda kalan soru varsa yorum kısmından bize yazarak cevap alabilirsiniz.