İpek Böceği Yetiştiriciliği Nerede Nasıl Yapılır? (DETAYLI)

Evde ipek böceği yetiştiriciliği nasıl yapılır, hangi aylarda yetişir, devlet desteği var mı, ipek böceği yetiştiriciliği maliyeti ve fiyatı nedir? Günümüzden 10 yada 20 yıl öncesine kadar çocuklar kendi evlerinde ipek böceklerini beslerlerdi. Beslemeyi de hobi olarak yapmaktaydılar. Artık bireyler evlerinden para kazanmak istemektedirler. Evden para kazanmak için araştırmalar yapmaktadırlar. İşte tam bu noktada size harika bir fikrim olacak.

Evde İpek Böceği Yetiştiriciliği Nerede Yapılır?

Evlerinizde ipek böceği yetiştirerek kazançlar elde edebileceksiniz. Bu işi yaparken de sizin göstermiş olduğunuz performansa göre aylık olarak 5 bin tl veya 6 bin tl civarlarında paralar kazanmanız da mümkündür. Tabiki bu kazanılacak fiyatlar standart olmamak ile birlikte belli bölgelerde değişiklikler yaşandığını da söylemeliyiz.Yapmadan önce ipek böceği yetiştiriciliği hangi aylarda yapılır nerede yapılır maliyeti ve kazancı hesap etmeniz gerekir. İpek böceği yetiştiriciliği genelde Ege Bölgeleri’nde veya Akdeniz Bölgeleri’nde diğer bölgelere daha fazla sıklık yapılmaktadır.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Hangi Aylarda Yapılır?

Türkiye’de ipek böceği yetiştiriciliği mevsimsel olarak iki dönemde yapılabilir. İlkbahar ve sonbahar beslemesi yaparak yetiştiricilik yapabilirsiniz. Peki ipek böceği yetiştiriciliği hangi aylarda yapılır? İpek böceklerinin yaşamış oldukları hayatta 4 farklı dönem evreleri geçirirler. Bu dönemler arasında; ilk olarak yumurta dönemleri, larva denilen tırtıl halindeki dönemler, krizalit isminde oldukları dönemler ve en son olarak da kelebek oldukları dönemlerdir. Evlerinde ipek böceği yetiştiriciliği ile ilgilenmek isteyen veya kesin olarak yapma kararını veren kişilerin dut ağaçlarını da dikmeleri gerektiğini söylemeden geçmeyelim. Bilindiği üzere ipek böcekleri dut ağaçlarının yapraklarını yiyerek zaman geçtikçe de bu yemiş oldukları dut ağacı yapraklarından da kozalar üretilmektedir. İpek böcekleri diğer hayvanlar gibi her buldukları besin maddelerini yemezler. İpek böceklerinin asıl olarak ve en önemli besin kaynağı olarak gördükleri maddeler dut ağacının yapraklarıdır. İpek böceği yetiştirmeye karar verdiniz ve 1 kutu olacak sayıda ipek böceğine ihtiyacınız var ise 500 kilo da dut ağacı yapraklarına ihtiyacınız olmaktadır. Çünkü; 1 kutu ipek böceği genel olarak 500 kilo dut ağacı yaprağı yemektedir.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Kazancı

Ev hanımlarının evde oturduğu yerden 340 adet ipek böceği tırtılı ile 120 kilo koza elde ettikleri ve bunları da sadece 40 gün içerisinde yaptıkları bilinmektedir. Evlerinde yapmış oldukları bu işte 40 gün içerisinde 6 bin tl civarlarında kazanç elde etmeleri de ipek böceği yetiştirmek isteyen kişilere ilham kaynağı olacağı apaçık ortadadır. Günlük hayatta birçok insan sabahları erken saatlerde kalkıp işlerine gidiyorlar. Ve bu işlerde malesef genelde oldukça yorucu ve sıkıntılı geçiyor. Ama ipek böceği yetiştirip koza elde ederek kazanmış olacağınız paralar diğer günlük hayattaki işlere göre hem daha az zahmet vererek kazanmış olacağınız gibi hem de işinizin patronu da siz olmuş olacaksınız.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Nasl Yapılır?

İşinizin patronu olmak aslında harika bir duygudur. Çünkü; işinizi istediğiniz saat ve zaman diliminde yapıyor olmanız sizin de öz güveninizi artıracak bir husus olarak göze çarpmaktadır. Bu işte dikkat edilmesi gereken nokta; ipek böceklerinin dut ağacı yapraklarını yediklerinin iyi bilinmesidir. İpek böceklerinden daha fazla verim alıyım diye yememiş oldukları besinlerden zorla yedirmek isterseniz ipek böceklerinizin ölmesine sebep olursunuz. Bu da sizin elde edeceğiniz kazançların önüne geçen kötü bir anı olmasına neden olur. İpek böceği fiyatları değişmekler beraber 10 kilogram ipek böceği ortlama 500 TL’ye satılmaktadır. Ayrıca devlet desteği alarak düşük maliyetle girebileceğiniz bir iş olduğu için sizlere tavsiye etmekteyiz.

İpek böceği yetiştiriciliği oldukça güzel ve kazançlı işler arasında yer almaktadır. İpek ülkemizde ve Dünya da çok değer verilen bir maddedir. Bu nedenle ipek böceği yetiştiriciliği oldukça değerli bir meslekler arasında yer alıyor. Eğer ipek böceği yetiştiriciliği yapmak istiyor iseniz, işi detaylı araştırmanızı ve fikir edindikten sonra işe giriş yapmanızı öneririm.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ticaret bölümü mezunuyum. Alanım ile ilgili bilgi verici içerikler paylaşmaktayım. Sormak istediğiniz soruları yorum bölümünde sorabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yanıtlayacağım.

Related Posts

İsviçre İş İlanları İş İmkanları Türk İşçi Alımı 2019

İsviçre İş İlanları İş İmkanları Türk İşçi Alımı

İsviçre iş ilanları incelenerek bu ülkenin birçok farklı şehrinde iş bulabilir ve çalışabilirsiniz. Sitemizde İsviçre de iş veren birçok firma ve bu firmaların ilanları konu altında yer…

kredi kartı yapılandırması

Kredi Yapılandırma Yapmak Kredi Notunu Düşürür mü?

Kredi kartı yapılandırması hakkında çıkan haberler beraberinde birçok sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Bugün sizlere merak ettiğiniz sorulardan olan Kredi kartı yapılandırma sicili etkiler mi? Sorusunun cevabını…

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Faiz Oranları

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Dilekçesi Örneği

Kredi kartı borçlarınızın her geçen gün giderek artması beraberinde ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de yapacağınız hamleler ile kredi kartı borçlarınızdan uzun süreli bir…

Cinsel çapalama nedir?

Esma Ezmeci tarafından anlatılan cinsel çapalama oldukça dikkat çekmekte. Birçok kişi arama motorlarında cinsel çapalama nedir sorusunu araştırıyor. İşte detaylar… Cinsel çapalama nedir? Çapalama, duyuları harekete geçirme…

Johnny Sins neden öldü?

Birçok kişi tarafından tanınan yetişkin içerikli film sektöründe yer alan tanınmış oyuncunun ölüp ölmediği merak konusu olmuş durumda. Birçok kişi arama motorlarında johnny sins neden öldü sorusunu…

En İyi Tefeci Bul Tefeci Arıyorum Adresleri Telefonları 2019

En İyi Tefeci Bul Tefeci Arıyorum Adresleri Telefonları

Bu yazımız da sizlere güncel tefeci hakkında bilgiler sunacağız. Günümüz de bankalar ve finans şirketlerinden kırmızı çizgi yediği için kredi alamayan kişi ve firmalar soluğu tefecilere başvurarak…

This Post Has One Comment

  1. ben de ipek böceği yetiştirmek istiyorum, fakat bu konuda biraz tedirginliklerim var, zarara uğrar mıyım bilmiyorum :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir