Kredi kartı borcunu ödemezsem ne olur, kredi kartı borcu ödenmezse eve icra gelir mi, kredi kartı borcu avukatlık olursa ne olur? Bankaların müşterilerine sunduğu en önemli avantajlardan olan kredi kartı uygulaması, aslında temelinde bir tür kredi verme işlemini barındırmaktadır. Değişen sistem ise sadece kredi kartında olmayan paraların kullanılmasında bir belge istenmemesi ve gerekli hesap kesim tarihine kadar geçerli borçların kapatılmasıdır. Aynı kredi uygulamasında olduğu gibi, kredi kartı alınması için bankalar özellikle kredi notunu ve düzenli geliri önemli bir şart olarak müşterilere belirtirler. Kredi notu iyi olan ve kara listeye girmemiş olan müşteriler, rahatlıkla kredi kartı alacaklardır. Fakat kredi kartı ödemelerine dikkat edilmesi, genelde müşteriler tarafından eksik şekilde uygulanan sistemlerin başında gelir. Bu nedenle kredi kartlarından kaynaklı da kredi notlarının düştüğü ve kara listeye girildiği, çok az müşteri tarafından bilinmektedir. Peki kredi kartı borcu ödenmezse zaman aşımı süresi ne kadar, kaç ay ödenmezse icra gelir ve gecikme faizi ne kadar gelir?
Kredi Kartı Borcunu Ödemezsem Ne Olur?
Kredi kartı borcunu ödemeyi unuttum, kredi kartı borcu 3 ay ödenmezse ne olur? Kredi kartı borcunu ödeyemiyorum diyenler için süreci anlatalım. Kredi kartı borçları, belirlenen hesap kesim tarihi sonrasında gelen ekstrelerden sonra bankaya ödenmeli ve borç kapatılmalıdır. Son ödeme tarihinden sonra borç miktarı anaparaya sürekli olarak faiz işleyecektir. Ayrıca gerekli sürelerin tamamen aşılması durumunda ise olaylar çok daha ciddi boyutlara ulaşacaktır. 90 günlük yasal süre, borçların en son ödenmesi ve bankaların bu aşamadan sonra borcu avukata devredeceği bilinmesi gereken detayların başında gelmektedir. Bu süreden sonra bankalar gerekli uyarıları müşterilerine yapar ve 7 günlük yasal süreç başlamış olur. 7 günlük yasal süreç içerisinde de gerekli ödemeyi yapmayan müşteriler, bu saatten sonra meydana gelebilecek bütün finansal durumları kabul etmiş olurlar.
Kredi Kartı Borcu Avukatlık Olursa Ne Olur?
Kredi kartı borcunu ödememenin cezası nedir, Kredi kartları borçlarının ödenmemesi ve avukata intikal etmesinden sonra, genel olarak bir sıkıntılı sürecin başlaması ile karşılaşılır. İlk önce eve haciz gelmesi durumu, artık yasal olarak mümkün değildir. Fakat bunu bilmeyen müşteriler ise bu korkuyu yaşamakta ve avukatların sıkıştırmalarına maruz kalmaktadır. Öncelikle bu süreçten sonra haciz durumu, uzun vadede ortaya çıkan ve özellikle müşterilerin finansal yaşantıdan silinmesine neden olan uygulamalardan bir tanesidir. Bu süreçten sonra kara listeye girecek olan müşteriler, en azından 5 yıl boyunca bu damgayı taşıyacaklar ve aslında büyük bir borç sarmalına da gireceklerdir.
Kredi Kartı Borcu Kaç Ay Ödenmezse İcra Gelir?
Kredi kartı borcu ödenmezse eve icra gelir mi ne kadar sürede gelir sorusu bu konuda sorun yaşayan birçok kişinin merak ettiği konudur. Öncelikle kredi kartı borcu ödenmezse eve haciz gelebilir. Her ne kadar aynı eşyadan 2 adet olursa alınabiliyor ve lüks eşyalar haczedilebiliyor olsada elbette en kötü durumlardan biridir. Kredi kartı borcu yüzünden yasal takip süreci başladıktan sonra tüm ödeme sürelerini ve yapılandırma anlaşmalarını reddettiyseniz 3 ay içinde borç avukatlık olup eve haciz işlemleri için memurlar gelebilir. Eğer herhangi bir bankada maaş hesabınız varsa maaşınızın 4’te 1’ine haciz uygulanabiliyor. 2000 Türk Lirası maaş alan bir kişi maaş haczi uygulandığında her ay 500 TL kesinti uygulanacaktır.
Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Kadar Faiz Gelir?
Kredi kartı borcu 1 ay ödenmezse ne kadar faiz gelir sorusunu cevaplayalım. 2019 haziran ayının sonuna kadar Merkez Bankası tarafından belirlenen %2,65 gecikme faizi uygulanabilir. Bu durumda gecikme faizi, normal faiz (akdi faiz) %2,15 iken gecikme faizi daha yüksek oranda uygulanıyor.
Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Zaman Aşımı
Kredi kartı borcu 1 yıl 5 yıl ödenmezse ne olur? Kredi kartı borcunu ödemeden kapatma işlemi yapılamıyor bu nedenle ödeyemeyenler kredi kartı borcu kaç yılda silinir merak ediyor. Kredi kartı borcu zaman aşımı süresi 10 yıldır ancak banka veya avukatlar tarafından açılacak icra davalarında bu süre sıfırlanıyor. Eğer borcunuz avukatlık olmuş aynı zamanda varlık şirketine devredildiyse borç zaman aşımı 20 yıl oluyor. Bu zaman aşımı süreleri dava açıldıktan sonraki süreyi kapsıyor dolayısıyla her yeni dava ve işlem bu sürenin tekrar sıfırdan başlamasına neden oluyor.
Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenler Ne Yapmalı?
Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı her geçen gün artıyor. Kredi kartı borcunu ödeyemenler öncelikle banka iletişime geçtiğinde borcu yapılandırmak istediğini belirtmesi gerekiyor. Eğer taksitli bir şekilde borcu ödeyebilecekseniz avukatlık olmadan, maaşa haciz gelmeden yapılandırma yoluna gitmek en mantıklı yoldur. Bunun dışında son zamanlarda bankaların yaptığı kampanyalar ile birlikte borç transfer kredisi yani kredi kartı borcunu başka bankaya aktarma kredileri sunuluyor. Kampanya yapan bankalar arasında düşük faiz oranı ile borç transferi yapan bankalar olabilir. Bunun dışında faturalı hatta kredi, senetle kredi, senetle borç para, senetle altın satan kuyumcular ve tefeciler gibi yasal olmayan yollara kesinlikle bulaşmamanızı tavsiye ederiz.