Borç Transfer Kredisi Nedir?
Aslında borç kapatma kredisi dememiz daha doğru olur. Bu krediyi çekmek için herhangi bir farklı bankada borcunuzun olması gereklidir. Yapılandırma yapacağınız bankaya gittiğinizde borcunuz olan kredi kartı, kredi borcu tümüyle kapatılır ve daha uzun vade ile borcu ödeme şansınız olur.
Şekerbank Borç Transferi Kredisi
Diğer bankalarda bulunan kredi, kredi kartı, ya da kredili mevduat hesabı ile ilgili borçların ödenmesi için Şekerbank tarafından borç transfer kredisi verilmektedir. Bu sayede borçlar Şekerbank bünyesine transfer edilir ve tek çatı altında toplanır. Borç transfer kredisi ziraat bankası ve birkaç bankanın yeni duyurduğu kredi türüdür. Uygun vade ve faiz oranı seçeneklerinin olması sayesinde bu kredi genellikle müşteriler açısından avantaj sağlar. Verilen kredi ile birlikte borçların günden güne artmasına, ödenemez hale gelmesine engel olunabilir. Bu yazımızda borç transfer kredisi veren bankalar hangileri? Borç kapatma kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi dahil mi? gibi sorularınıza cevap verdik.
Şekerbank Borç Transferi Kredisi Faiz Oranları
Şekerbank tarafından verilen borç transfer kredisi ile alınabilecek en fazla kredi tutarı 100.000 olarak belirlenmiştir. Genel faiz oranı %2,42 olup kredi faiz oranları ise kampanyalara, vadeye ve müşteriye göre farklılık gösterebilir. Belirtilen oranlar bu kredi için en az aylık eko paketi alınması şartı için geçerlidir.
Borç transfer kredisi vade seçenekleri ise minimum üç maksimum otuz altı ay olacak şekilde belirlenir. Buna ek olarak kredi maliyeti içerisinde tahsis ücreti de dahil edilir. Bir kereye özgü olarak alınan bu tutar kredinin binde beşine karşılık gelir. Bunun haricinde %5 oranında Banka Sigorta ve Muamele Vergisi alınır. Ayrıca kredi için vergi ve sigorta primi de hesaplanır. Bunların sonucunda ortaya çıkan borç transfer kredisi toplam maliyeti tahsis ücreti ile kredi toplam taksitlerinin birleşmesinden oluşur.
Şekerbank borç transfer kredisi kapsamında ek belge ya da kefil isteme, kredinin faiz oranlarında değişiklik yapma ve kredinin kullandırılmasıyla ilgili son kararı verme konularında haklara sahiptir. Bu nedenle en net bilgiyi alabilmek adına en yakın Şekerbank şubesini ziyaret etmekte fayda vardır. Özellikle kişiye ait kredi notu kredi koşulları üzerinde önemli derecede etkilidir.
Şekerbank Borç Transferi Kredisi Başvurusu
Borç transfer kredisi için başvurular banka şubeleri ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilir. Başvuru yapmadan önce kredinin ödeme planı ile ilgili fikir edinilmek isteniyorsa bankanın internet sitesinde yer alan kredi hesaplama aracı kullanılabilir. Hesaplama aracında kredi türü, kredi tutarı ve vade ilgili alanlara yazılır. Bu bilgiler neticesinde aylık taksit tutarı, faiz oranı, toplam ödeme ve kredi tahsis ücreti otomatik olarak ekrana gelecektir. Kredi hesaplama aracı tüm kredi türleri için kullanılabilir.
Diğer Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar 2019
- Ziraat Bankası
- Akbank
- Garanti Bankası
- İş Bankası
- Halkbank
Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Rehberi İçin Tıklayın! (Faiz Oranları, Dilekçe Örneği)