Yeni işyeri açanlara kredi, işyeri açmak için kredi, işyeri açma kredisi veren bankalar ve şartlarını sizler için araştırdık. Çevremizde iş fikirleri olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle fikrini hayata geçiremeyen insanlarla karşılaşıyoruz. 2019 yılında bu sorunun önüne geçilmesi için yeni işyeri açma kredisi veren bankalar sizlere destek olmaktadır. İşyeri açmak için kredi nasıl alınır, işyeri açmak için devletin verdiği kredi şartları nelerdir? İşyeri açmak kredisi veren kurumlar ve faiz oranlarını bu içeriğimizde karşılaştırdık.
Farklı teşviklerle desteklenen projeler üzerinde bazı bankalar işyeri kurmak isteyen müşterilerine özel yeni işyeri kredi imkanları sunarak hayallerine kavuşmasına yardımcı oluyor. Zaten çoğu banka devlet destekli işyeri kredisi vermektedir. Kredi konusunda açacağınız işyerine göre aşağıdaki bankaları incelemenizi tavsiye ediyoruz. İşyeri açmak için kredi veren kurumlar KOSGEB, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi ve devlet bankalarıdır. KOSGEB daha çok sermayesi olmayan iş kurmak isteyenler için hibe ve destek paketleri sunuyor. Esnaf kefalet kredisi ise çok düşük faiz oranları ile 3 aylık, yıllık ödemeli olması avantajlı geliyor. Kadın girişimcilere ve teknoloji girişimlerine verilen destekler bulunuyor. Gelin hep beraber yeni bir iş kuracak kişilere hangi bankalar kredi veriyor veya işinizi büyütmek için çalışan işyeri ipotekli kredi nasıl alınır inceleyelim.
İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar
İşyeri açmak için kredi veren kurumlar dışında özel bankalardanda dükkan açma kredisi alınabiliyor. Bu bankalar KOSGEB ile anlaşmalı olarak veya kendi bünyesinde fabrika, dükkan ve yeni iş kuracak kişilere daha uzun ödeme vadesi, uygun faiz oranlarıyla kredi imkanı sunuyor. Devlet destekli işyeri açma kredisini KOSGEB verirken, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, TEB gibi özel ve kamu bankalarıda kobi kredisi veriyor. Yeni bir cafe, çay bahçesi, büfe, bakkal, manav, market, perakende giyim mağazası, internet kafe, lokanta, pastane, doğalgaz tesisat, matbaa, kırtasiye açacaklara dükkan açma kredisi veya işini büyütmek isteyenlere kobi kredisi veren bankaları listeliyoruz.
Hangi bankalar işyeri kredisi veriyor?
- Halkbank
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- İş Bankası
- TEB
- Akbank
- QNB Finansbank
Halkbank İşyeri Açma Kredisi
KOSGEB programı üzerinden düşük faizli ya da hibe olarak Halkbank kredi vermektedir. Halkbank işyeri açma kredisi ile yeni girişimcilere ve nakit destek isteyenlere yardımcı oluyor. İşyeri satın almak isteyenlerde Halkbank işyeri kredisinden yararlanabilir. Halkbank işyeri kredisi size özel detayları için en yakın şubeye gidip bireysel temsilci ile görüşmeniz gerekiyor.
Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi
Tarım ve hayvancılık konusunda iş kurmayı düşünen çiftçilere yönelik son derce cazip kredi imkanları sunuluyor. Bunun dışında Ziraat Bankası işyeri ipotekli kredi veren bankalar arasındadır. Yazının alt kısmında bu konudan bahsedeğiz.
Vakıfbank İşyeri Açma Kredisi
Projesi olmasına rağmen maddi imkanları bulunmayan girişimciler için farklı ödeme kolaylıklarından yararlanarak bankadan kredi alabilmektedir. Vakıfbank destekli kredisi proje onayından sonra ödeme kolaylıkları ile birlikte genç ve yeni girişimcilere nakit para desteği sağlıyor.
İş Bankası İşyeri Açma Kredisi
Banka gerekli şartların sunulması dahilinde için Avrupa Yatırım Fonu Desteği ile kredi kolaylıkları sunuyor. İş Bankası bu kredileri franchising kredisi, kadın girişimcilere ve teknolojik girişimlere veriyor. İş Bankası şubesine giderek girişimci olduğunuzu söyler ve projenizi anlatırsanız girişimci kredi desteklerinden faydalanabilirsiniz.
İpotekli Kredi Desteği İle İşinizi Büyütün!
İşyeri için kredi çekmek işletmenizin büyümeye devam edebilmesi için acil nakit sıkışıklığında faydalı olacaktır. İşyeri ipoteği ile kredi çekmek bankalar açısından teminat alabildiği için daha yüksek miktarda krediler verilebiliyor. Dükkan kredisi çekecek kişiler ise özellikle vade seçenekleri ve yüksek tutarda kredi ihtiyaçlarında işyeri ipotekli kredi veren bankalara başvuruyor. Birçok işyeri sahibi işini büyütmek için kredi çekmek istediğinde KOSGEB veya devlet destekli kamu bankalarını araştırıyor. Peki düşük faizli devlet destekli işyeri kredisi nasıl alınır?
İşyeri İpotekli Kredi Nasıl Alabilirim?
Bankalar kredi verirken geri ödemeyi düşünerek hareket ederler. Bu hareket kazanılacak kar payı için ve zarar etmemek içindir. Böyle bir durum sonucunda önlem amacıyla bazı işlemler ortaya çıkmıştır. Bu işlemler ödenen paranın geri tahsili içindir. Bunlar aile geliri hakkında belgeler, mal varlığı hakkında belgeler, maaş ipoteği, emekli maaşı ipoteği, araba ipoteği, gayrimenkul ipoteği, işyeri ipoteği olmak üzere farklı farklı işlemler olarak sıralanır. Bu sıralama çekilen kredi miktarıyla alakalıdır.
İpotekte bunlardan birisidir. İpotek işlemi kişinin bankaya olan borcunun taksit geciktirmesi veya borcunu tamamen ödememesi sonucunda ipotek ettirdiği çekilen para ile eşdeğer mal varlığı kişi elinden alınır. Bunun sonucunda banka verilen para karşılığında borçlu kısımdan maddi zararının karşılan ister. İpotek edilen malvarlığı banka tarafından açık arttırma ile başka şahıslara daha makul şekilde satılarak zarar payı kapatılmaya çalışılır. Bununla birlikte açık arttırma sayesinde kar payını yükseltmeye bile yarar.
İşyeri İpoteği ile başvurulan kredi miktarı başvuran kişi tarafından belirlenir. Ancak elinizdeki mal varlığı ile eşdeğer bir kredi miktarı banka tarafından incelendiğinde kredi başvurunuzun onaylanması şansı yükselir. Ancak onaylanmadığı taktirde daha makul bir kredi miktarı ile banka size dönüş yapar. Yani aslında ipotek ettirdiğiniz malın değeri banka tarafından belirlenir ve buna bağlı olarak kredi miktarınızı da banka belirler. Bunun sonucunda size verilen kredi miktarı ile ipotek edilen mal varlığı maddi miktarı dengelenmiş olup herhangi bir ödememe konusunda banka bu olayı en az zararla kapatacaktır.
İşyeri İpotekli Kredi Veren Bankalar
Yeni işyeri açacaklara kredi veren kurumları yazdıktan sonra işini büyütmek için veya acil nakit lazım olduğunda yüksek miktarda kredi çekmek isteyenler için ipotekli kredi seçeneği bulunuyor. Adınıza kayıtlı taşınmazı teminat olarak göstererek ekspertiz sonucunda ciddi tutarlarda kredi onayı alabilirsiniz. İşyeri ipoteği ile kredi almak için hangi bankalara başvurabilirim?
Vakıfbank
İpotek karşılığı taksitle ihtiyaç kredisi veren Vakıfbank 60 ay’a kadar taksitle ve kredi ödemeleri değişen bir şekilde işyeri nakit desteği veriyor. Vakıfbank işyeri ipotekli kredi desteği için tüm detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.
Akbank
Uzun vade ile işyeri ipotekli kredi veren bankalardan biride Akbank’tır. Akbank ipotekli işyeri kredisi verirken düşük faiz oranları uyguluyor. İpotekli işyeri kredisi hesaplaması ve başvuru detayları için buraya tıklayabilirsiniz.
Ziraat Bankası
Ziraat Bankası ipotekli işyeri kredisi ile yüksek tutarlı kredi ihtiyaçlarınızda taksit ödemeleri esnek olacak şekilde nakit desteği sağlıyor. Ziraat Bankası ipotekli kredi detayları sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Burgan Bank
Tapuda adınıza kayıtlı taşınmazı ipotek göstererek 1.000.000 TL’ye kadar işyeri kredisini Burgan Bank ipotekli kredi başvurusu yaparak alabilirsiniz. Burgan Bank 1 Milyon TL kredi detayları için bu sayfadan yardım alabilirsiniz.